Csípős szecsuáni csirkesaláta
- 2 csirkemell csont és bőr nélkül
- 2 kanál világos szójaszósz
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- fél teáskanál 5 fűszer keverék
- 2 piros és 2 sárga kaliformiai paprika
- 1 kis fej lilahagyma hajszálvékony karikára szelve
- 1 kanál kukoricakeményítő
- fél fej jégsaláta
- 2 kanál paradicsompüré
- csipetnyi durvára tört bors
- 1 csésze csirkeleves
- 2 kanál hideg víz
- 4 kanál pirított kesudió
A húst vágd kockára. A szójaszószt, paradicsompürét, összezúzott fokhagymát, 5 fűszer keveréket és borsot keverd össze és pácold benne a csirkét 15-30 percig a hűtőszekrényben.
A húst vedd ki a pácléből, csepegtesd le, a levet tedd félre. Egy serpenyőben süsd aranybarnára a húst minden oldalán. Tedd félre.
A paprikát vágd apró kockára, keverd el a hagymával és a csirkelében főzd 2-3 percig (alacsony lángon). Add hozzá a csirkekockákat, majd a hideg vízben alaposan elkevert keményítőt. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik és letisztul.
A jégsalátát tépd falatnyi darabokra. A csirkét a salátára tálald, a pirított kesudiót a tetejére szórd díszítésnek.